Skip to content

Luni - Vineri 8 - 21

0766 861 383

Coș
0 items

News

Florile de brad: ce sunt ele și cum ne împodobesc bradul

by Sergiu Bugnar 05 Nov 2023

În ultimii ani, în tot mai multe case se regăsește bradul de Crăciun împodobit în moduri cât mai spectaculoase, cu flori de brad. Aceste decorațiuni moderne înlocuiesc de multe ori ornamentele tradiționale, cum ar fi globurile rotunde, și oferă un aspect deosebit și original bradului de Crăciun.

Dacă anul acesta vrei să îți surprinzi musafirii cu un brad împodobit altfel decât anii trecuți, ai ajuns unde trebuie pentru că vom vorbi în continuare despre florile de brad – ce sunt ele, cum au ajuns să fie folosite în împodobitul bradului și cum le alegi pentru bradul tău.

Flori de brad – un obicei din trecut, transformat într-o tendință modernă

Florile de brad, așa cum sugerează și numele, sunt flori artificiale, realizate din tot felul de materiale, în diferite culori. Sunt similare cu florile pe care planta Crăciuniță le face, iar farmecul lor este chiar dimensiunea mare, care aduce un plus de eleganță și chiar opulență bradului de Crăciun. Deși pare un trend nou, adoptat de majoritatea vedetelor, ar trebui să știi că astfel de decorațiuni de brad erau folosite cu mulți ani în urmă, atunci când nu existau prea multe globuri, panglici sau lumini, ci doar flori confecționate manual din hârtie creponată, colaci, mere și felii de portocală uscate. 

Flori decorative pentru brad, globuri sau beteală – ce alegi pentru bradul tău?

Florile decorative pentru brad sunt spectaculoase, însă dacă nu știi cum să le alegi pentru bradul tău și le combini cu prea multe ornamente, s-ar putea să obții un rezultat nu tocmai estetic. Un brad de Crăciun mult prea încărcat de decorațiuni s-ar putea să distragă atenția de la spiritul sărbătorilor care plutește în aer și în restul decorului casei. De cealaltă parte, dacă așezi doar 3-4 flori în bradul de Crăciun, s-ar putea să arate ca și cum locul lor nu este acolo. Echilibrul este cheia unui brad frumos, elegant și admirat de toți musafirii care îți vor trece pragul. Iată câteva sfaturi în acest sens:

  • Alege la început culoarea sau combinația de culori pe care o vei folosi în decorarea bradului de Crăciun și folosește decorațiuni doar în aceste culori,
  • Creează un contrast estetic între flori de brad în culori deschise și decorațiuni de mici dimensiuni în culori intense (spre exemplu, poți opta pentru flori de brad albe sau argintii și globulețe roșii sau albastre),
  • Ține cont și de dimensiunea bradului atunci când alegi florile – pentru un brad mai mic, ar sunt potrivite florile cu un diametru mai mic, iar dacă vrei să împodobești un brad înalt, florile mari vor crea un efect spectaculos.

Așa că, dacă ți-ai propus ca în acest an, florile de brad să fie vedetele decorațiunilor de Crăciun, nu mai ai altceva de făcut decât să le alegi pe cele potrivite. Pe ezomagic.ro vei găsi o gamă variată de astfel de flori, cu blăniță sau catifea, cu glitter sau alte detalii, care abia așteaptă să își găsească locul în bradul tău de Crăciun și să aducă magie în casa ta! 

Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Editează opțiune
Back In Stock Notification
this is just a warning
Coș de cumpărături
0 produse